07 mai 2006

La coafor

Cum pe umeri pletele-mi curgeau rîu, cauză din care începuse să mi se diminueze respectabilitatea la birou, a trebuit să fac o vizită la coafor. Pentru că în Franţa nu există frizeri, ci doar coafori, iar unii adaugă şi visagiste la titulatura oficială de coafor. Oare cum s-ar traduce în română, făţar?

Ăsta la care m-am dus eu e şi vizajist, adică e un artist, poate să mă consilieze în alesul coafurii, cu condiţia să îl las să se exprime.

Spălatul pe cap e obligatoriu, numai că locurile unde se execută această activitate erau ocupate în totalitate de: un client de-al salonului aşteptînd să-i vină rîndul la spălat, două pute aflate şi ele în calitate de cliente ale salonului şi de un client de-al lor, filantrop, cu o sticlă de cola în mînă. Clientul putelor s-a ridicat la cererea expresă a coaforului şi mi-a făcut loc. Am putut astfel avea condiţii bune să aflu din ultimul număr din Voici că iubita lui Patrick Bruel îi va dărui în curînd un copil. Între timp, clientul celor două coţofene a revenit şi le-a zis ceva despre o sumă de bani, moment în care a început o dispută între cei trei şi personalul stabilimentului. Cearta s-a terminat cu părăsirea intempestivă a locului de către cei trei. Am întrebat-o pe domniţa care tocmai venise să mă şamponeze ce s-a întîmplat şi ea mi-a răspuns clipind complice din genele lungi:

- En fait c'est une partouze et il semble qu'il n'a pas assez d'argent pour la coupe et pour après.

Cum situaţia mi s-a părut amuzantă, am decis pentru prima dată în viaţă să nu mă mai comport ca un sălbatic la coafor şi să întreţin o conversaţie călduroasă despre vreme cu personalul, ba chiar am acceptat bucuros paharul de ceai propus.

- Cum vreţi să vă tund?
- Scurt, foarte scurt.
- Bine, dar lăsăm totuşi o oarecare lungime ca să facem o coafură simpatică.
- Desigur, mă las întru totul în mîinile dumneavoastră, lăsaţi-vă imaginaţia artistică să zburde.
- Vai, vă mulţumesc, sînt foarte rari clienţii precum dumneavoastră.

Trebuie să recunosc că am fost foarte mulţumit de rezultat, numai că de îndată ce am ieşit de acolo ploaia torenţială ce tocmai se pornise mi-a stricat tot permanentul.

3 comentarii:

Zdrîngu spunea...

Pai el le-a dus la coafor, si pentru après mai trebuia sa mai dea niste bani si îi iesea ca n-avea destui pentru tot ...

Anonim spunea...

si poze cu freza matale?

Zdrîngu spunea...

Pozele nu ar avea nimic interesant de aratat, din moment ce freza s-a stricat la contactul cu ploaia.

Trimiteți un comentariu