19 august 2006

Concluzii generalizatoare

1. Toţi vînzătorii de la magazinele de scule hi-tech sînt nişte incompetenţi şi n-au decît o idee foarte vagă despre produsele pe care le vînd. Nu acelaşi lucru se poate spune despre vînzătorii de la magazinele cu scule-scule: una e să vinzi ciocane cu care de regulă se bat cuie şi alta e să vinzi calculatoare, cu care nu poţi să baţi cuie decît dacă insişti puţin mai mult.
2. Toţi vînzătorii de la aceleaşi magazine sînt nişte aroganţi. Aroganţa lor creşte în intensitate devenind agresivă pe măsură ce le pui întrebări ale căror răspunsuri nu se află în textul învăţat de ei pe dinafară şi recitat timp de jumătate de oră unor clienţi care l-au ascultat cu gura deschisă de admiraţie. Dacă nu te cuminţeşti, te trezeşti că ţi-au întors spatele şi ai rămas cu vorba în gît.
3. În ziua de azi este imposibil să cumperi un produs cu un set de caracteristici minime da' bune. Telefoanele nu mai sînt telefoane, iar cele care se apropie cît de cît de funcţia de bază sînt atît de proaste încît nu se pot utiliza: baterie de cacao, meniuri făcute pentru minţi întortocheate, aspect infect, de ceapă. Aparatele de fotografiat sînt înecate în funcţionalităţi precum zece tonuri de sepia, zece niveluri de calitate a imaginii, zece temperaturi de culoare, zoom-uri digitale care pot ajunge pînă la 1000x, microfoane, difuzoare, dar pe cerul albastru tot ies nişte puncte supărătoare, iar nasul căţelului Azorel pe care l-ai anesteziat în prealabil ca să stea în poză tot neclar iese.
Cît despre computere, e la fel: au cititoare pentru 121,5 modele diferite de memorii flash, gravează DVD-uri chiar şi pe muchie, poţi urmări emisiuni la radio şi la televizor şi au şi telecomandă. Memoria video este de un milion de mega (pe care şi-i trag din memoria calculatorului da' asta nu scrie nicăieri foarte clar şi nici vînzătorul nu mi-o zice). Da' unu' fără televizor şi fără cititoare de memorii da' cu placă video pe bune n-aveţi? Domnu', da' dumneata vrei un model de lux!

Iar trebuie să mă duc cu lista de componente pe hîrtie şi să mă tîrguiesc cu chinezii ...

Un comentariu:

Anonim spunea...

daca vrei sa faci un calculator bun, fa-l cu mana ta
eu stiu cum sunt facute cele care se vand in retail (si mai ales stiu cum sunt transportate)

Trimiteți un comentariu