13 noiembrie 2007

Judecăţi de valoare

Mi-am călcat o cămaşă dis-de-dimineaţă, uitînd totodată să îndrept manşeta mînecii drepte. Nu-i nimic, acum stă ascunsă în mîneca hainei de costum şi nu se vede. Dacă mă gîndesc bine, cum nu îmi dau jos haina de costum fiindcă e unul în birou care suferă de cald şi a pus clima la 18 grade, aş fi putut nici să nu calc mînecile cămăşii, ceea ce ar fi reprezentat un cîştig de timp considerabil fără nici o pierdere de imagine. Pe de altă parte, acesta este respectul pe care îl am pentru mine, nu mi-aş fura cumva căciula minţindu-mă astfel pe mine însumi?!

Cum spunea un ilustru coleg de facultate, dom-le eu mă duc la examen în costum pentru că aşa nu numai că îi acord profului un respect deosebit ci îmi respect propria persoană, ia uite ce cravată frumoasă am şi ce bine se asortează cu dungile fine ale ţesăturii costumului! Dar pantofii, vezi ce lustruiţi sînt?

Aşa că îmi pare rău pentru manşetă, dar e doar din cauză că am uitat să o calc şi nu altceva. Voi încerca să ameliorez procesul pentru data viitoare, promit solemn să fiu la nivelul CMMI 5 (nu ştiiiiţi ce-i aia?!).

Dar de ce atîta găteală? Păi aveţi cumva impresia că numărul din Dilema adus cu cheltuială (mică) din Patrie, poate fi răsfoit pe birou într-o altfel de ţinută? Credeţi că articolul prezentatorului de telejurnale, Mîndruţă, - o somitate - poate fi citit într-o stare de spirit indusă de nişte pantaloni oarecare? Vreau să vă zic că am pînă şi ipodul pe masă pentru ocazie. După ce termin articolul, i-l dau îndărăt colegului care mi l-a împrumutat. Păi cum să fii în asentimentul aserţiunilor pline de dileme - magistral articolul severvoinesc despre sacrificiu - cu aer de "nuuu, tăticu', aşa e cum îţi spun eu, indubitabil şi cult, ascultă la mine cum stă treaba", altfel decît îmbrăcat regulamentar? O astfel de revistă înaltă, unde scriu de veacuri aceiaşi obosiţi de referinţă, se citeşte cu sfială cuviincioasă aprobatoare.

Recunosc totuşi că, pentru numărul în chestiune, cu temă cool, parfumată, unde aflăm de la aleşeu - normal - că "j'vais souvent à Paris et je m'la pète dans les chiottes", ar fi mers şi o ţinută metrosexuală de la un butic branché din Marais.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Recomandam si un ghiul finut pe degetul mik al miinii drepte :)

Anonim spunea...

Nu exista decit o singura solutie sa va capatati represtigiul in ochii dumneavoastra (si ai nostri la o adica) si anume miine dimineata sa luati camasa in cauza, sa-i calcati manseta, si sa o imbracati iar, calcata impecabil de data asta. Da.

Zdrîngu spunea...

Aaa, doamna Suzi, pai e foarte usor atunci! Acceptati asadar sa calc mineca la camasa dupa o zi de purtat fara sa o spal?
Io zic totusi ca ghiulul d-lui LL de mai sus e cumva mai rezistent la pliuri. :)

vio spunea...

io crecă suzette voia să zică că să vă luaţi şi şosetele din ziua precedentă, fără să le călcaţi manşeta!

Zdrîngu spunea...

Doamna Vio, eu n-am sosete din ziua precedenta, am numai de acum doua zile. Problema e, ma veti mai iubi tot atit de mult in aceste conditii?

vio spunea...

forevăr!

Trimiteți un comentariu