10 noiembrie 2008

La cercul polar

Am coborît la bar, am comandat rapid nişte chocolate con churros, mi-am scos laptopul şi m-am conectat avid la reţeaua wi-fi a hotelului ca să scriu aceste rînduri.
Toată răs-alaltănoapte n-am visat decît una media racione de croquetas de bacalao con patatas bravas (am ajuns la nivelul expert acum) şi o mare Mediterană de cerveza. Imediat ce am pus piciorul pe banchiză, sub un ger de +25 de grade, am simţit cum mă ia din toate părţile cu miros de bacalao prăjit in ulei de măsline şi am început să înghit tone de saliva. N-am mai rezistat şi primul lucru pe care l-am făcut după depunerea bagajelor la hotel (de către şoferul limuzinei trasă de cîini - unul dintre ei se numea Colţ Alb, dacă îmi aduc bine aminte - care m-a adus de la aeroport) a fost să intru în prima bodega şi să comand cea mai mare porţie de frituras variatas y una cervezita (por favor) . Am mîncat-o doar cam o treime. Mi-a scăpat la sfîrşit, stînd cu mîinile pe burtă, un: ¡Jesus Maria! Aşa cantitate de mare de calmari, caracaţite, creveţi, pulpe şi alte obiecte neidentificate, toate aproape încă zvîcnind în farfurie, n-am mai văzut în viaţa mea - obişnuit fiind în ultima vreme cu meschinăria şi zgîrcenia în toate a poporului francez vecin şi pretin. Aşa că am mai luat încă una copa de sangria şi am închinat-o în sănătatea ţiganilor care le ziceau bine la ţambal, acordeon şi contrabas la colţul străzii.
Adios, hasta luego, hasta la vista baby, etc.

P.S. Meniurile de la bancomate pot fi afişate în engleză, germană, încă vreo două limbi chineze şi romană.

4 comentarii:

Costel spunea...

Se vede cumva si Africa de la balconul camerei de hotel?

Iliuţă spunea...

Claro!

juliana spunea...

ce frumos... :)

to-morrow spunea...

Superb episodul! Ai incercat si niste scoici cu vin alb, sec? Sau "rabo de toro", insotit de un pahar de vin rosu, aspru? Acum doi ani, in Andalucia, si eu am mancat o droaie de vietati ale marii si imi aduc aminte cu mare placere de zilele acelea cu soare, scoici si ospitalitate iberica.

Trimiteți un comentariu