14 noiembrie 2015

Ieri n-am mai plecat cu bicicleta la servici. Mă cam dureau picioarele și, în plus, un cauciuc era uzat. Comandasem niște schwalbe marathon plus pe care nu apucasem să le montez. Apoi era vineri 13 și în ultima vreme automobiliștii dau mari semne de nervozitate, așa că n-am vrut să forțez norocul.
La Saint Lazare am văzut militari vigipirați. Nimic deosebit. La Gare du Nord am așteptat 10min un RER, era nu știu ce pană din cauza unui semnal de alarmă tras aiurea.
La Saint Denis totul era calm. M-am instalat în birou, am citit mailuri, m-am certat cu un bou care vroia să îi fac un sau logic între două stringuri. Pe geam se vedea frumos Stade de France la o zvîrlitură de băț. Aprinseseră luminile pe stadion pentru meciul din seara respectivă. Pe autostrada ce șerpuiește pe lîngă stadion nimic deosebit: aceleași ambuteiaje, depășiri periculoase, motociclete făcînd slalom printre mașini, ambulanțe cu girofarul aprins, mașini de poliție. Dincolo de stadion e o esplanadă cu un Quick la care mai mergem la prînz cînd la cantină chiar nu se mai poate. Lîngă Quick e un Decathlon la care îmi cheltui regulat salariul la raionul de biciclete.
Am ieșit la prînz prin cartier, să mă plimb. Poliția ridica toate mașinile parcate pe marginea drumului ca să evite eventualele incendii cu ocazia meciului.
Am revenit în birou. Aprinseseră  în plus niște lumini violete pe Stade de France.
Mi-am amintit că RER-ul mergea prost și am regretat că nu eram cu bicicleta. Îmi cumpărasem săptămîna trecută dintr-un magazin de hipsteri de pe Rue de la fontaine au roi din Paris niște pantaloni de commuter de care eram foarte mulțumit și mîndru. M-am certat din nou cu boul cu stringurile drept pentru care am hotărît să nu mai fac nimic util pînă seara. Am ieșit de la birou. Tot cartierul, vidat de mașini, era înțesat de poliție care controla suporterii la ieșirea de la RER. Le confiscau berile și pe unii îi percheziționau.
M-am oprit la Defense într-un magazin de țoale. Paznicii controlau sumar lumea în genți la intrare. Mi-am luat trei perechi de ciorapi și două perechi de chiloți de pe raft și am mers la casă. Casierița m-a întrebat clipind ghiduș dacă totul s-a petrecut bine. Apoi am mers pe jos pînă acasă. Mi-am montat cauciucurile noi, înjurînd sporadic printre dinți pe inventatorii butucului cu viteze integrate și a frînelor "rollerbrake". Pe la 9 și jumate am dat drumul la televizor.
Gata.

14 comentarii:

lektor spunea...

Nasoala zi. Eu n-am fost niciodata in stare sa-mi montez cauciucurile la bicicleta.

Zdrîngu spunea...

Da, nasoala.
E foarte simplu. Eu am învățat sa fac o grămada de operații tehnice. Ar trebui sa încerci si tu. Mie îmi procura o mare plăcere, plăcerea lucrului făcut cu mîna, ca sa mă exprim așa, cu multiple înțelesuri.

lektor spunea...

Da, dar eu sint foarte conservator; prefer sa-mi montez butucul la o firma de profil:)

Zdrîngu spunea...

Inițial am vrut să răspund o chestie de genul:
Aș, butuc. E doar niște cauciuc acolo. O dată montat, dai puțin la pompă și gata.

Dar parca n-am chef de glumă.

lektor spunea...

Asa e, gluma e nelalocul ei.

Fiind totusi relativ detasati si 50,01% cerebrali: esti de acord ca textul asta pus status pe feisbuc il facea pe luci mîndruta sa-ti dea șer?

De ce-ai ales blogul?

Zdrîngu spunea...

Nu prea mai sînt detașat. Oarecum detașat eram în ianuarie.
Tehnic vorbind nu ar fi putut să îmi dea șer. Dar chiar dacă ar fi putut, nu înțeleg de ce mi-ar fi dat. Textul nu conține nimic extraordinar.
Cît despre de ce am ales blogul, ar fi motivul că pe feisbuc nu m-ar înțelege foarte multă lume. Dar nici nu as vrea să mă înțeleagă, e mai mult așa, pentru mine.

Zdrîngu spunea...

Stai așa, chiar asa de prost ți se pare textul asta de e șeruibil de Mândruță?! :)

lektor spunea...

A, nu, dimpotriva. Am zis de mindruta la intimplare, habar n-am cine-i cel mai cul deppe feizbuci la momentul recent.

Textul imi aduce aminte de primele 20 de minute din 'pasarile' lui hicicoc. Fain, pe bune.

Zdrîngu spunea...

Mîndruță e un corifeu al feisbucului, cam ca Zoso, niște trolli triști cu idei puține și fixe.

lektor spunea...

Apropo de cretini cu idei fixe: un firfiric de la danemarcamare a zis azi ca trebuie date bombe peste civili daca exista suspiciuni ca ar fi jihazi ascunzi prin zona. Aceeasi parere o impartasesc si doua verisoare de-ale mele, ce-i drept, deocamdata doar pe feizbuci.

O multime de razboinici mai nou.

Zdrîngu spunea...

Da, sînt unii care au mereu soluții simple la probleme complicate.

Pe aici lepena a tăcut cu înțelepciune pînă acum. În schimb Sarko cere alianță cu Rusia

lektor spunea...

Sarko sa fie speranta dreptei? Chiar nu se gaseste unul mai breaz? De ce n-a infundat duba baiatul asta pina acum?

Zdrîngu spunea...

Vai, dar îl iubește lumea foarte mult. Am si pe la mine la birou cîțiva cititori de Figaro care il regreta nespus. Ar mai fi speranța sa cîștige primarele de dreapta Juppé, dar nu cred ca va permite Sarko una ca asta.

Blegoo spunea...

Ai ajuns acasă cu bine, cu chiloți și ciorapi. Totu' e bine cînd se termină cu bine.

Trimiteți un comentariu