23 noiembrie 2015

Lunea trecută am ieșit la prînz în pelerinaj. Mai întîi am trecut pe la Quick. Acolo erau doar obloanele trase, cu un afiș că e închis în urma evenimentelor. Nu era nici un geam spart, nimic. La cîțiva metri mai încolo, pe trotuar, lîngă zid, erau flori și lumînări aprinse. La alți cîțiva metri, Decathlonul era deschis, dar înăuntru nu erau decît vînzătorii. Am trecut apoi de intersecție, paralel cu Stade de France. La colț, restaurantul era închis și avea placaj în loc de geamuri. Pe jos era improvizat un alt altar pe care trona măreț coroana de flori depusă de Bruno Lemaire, deputat. Niște fetișcane priveau mute la flori. Pe o barieră de securitate uitată acolo erau agățate eșarfe colorate. Am continuat pe jos o vreme, trecînd pe sub A86, pînă la Macdo. Era deschis dar, iarăși, nu erau clienți. Peste tot erau resturi de scoci din ăla roșu cu alb cu care fusese delimitat perimetrul. Vizavi e o agenție Manpower. Unul din geamurile agenției era găurit în mai multe locuri. Pe trotuar era o pată întunecată și umedă. Alte eșarfe agățate de gard.

Azi era deschis la Quick. La intrare, un paznic controla clienții la centura de explozibil. 

8 comentarii:

lektor spunea...

Niste cinezi ce se trågeau in selfi erau prezenti?

Zdrîngu spunea...

Păi nu, ce să facă chinezii tocmai la St Denis? In plus, acolo n-au fost decît trei morți teroriști și victima lor.

lektor spunea...

Ieri seara am fost si eu controlat la prohab la intrarea intr-un bar de pe theresienstrasse, mi-a venit sa-l intreb pe bodigard daca chiar are impresia c-as avea un lansator de rachete acolo jos dar m-am oprit la timp.

Zdrîngu spunea...

Mai ales că dacă aveai vreun lansator de racheta, era explodat deja de mult.

lektor spunea...

Misto de tot chestia asta:

http://www.francetvinfo.fr/elections/resultats/bouches-du-rhone_13/marseille_13000

Zdrîngu spunea...

Ce sa-i faci, era de asteptat. In plus, maresala e blonduta si draguta.

lektor spunea...

Cica socialistii vor sa se retraga de la turul doi in Marsilia, ca sa aiba sanse meseriasul de Estrosi. Eu zic ca-i o prostie, as vrea s-o vad pe mamzela Marion cum face tot ce-a promis.

Zdrîngu spunea...

Pai socialistii sau retras si din regiunea din nord, une e lepena cea mare pe primul loc.

Iar maresala n-are cum face ce-a promis, cum n-are cum face nici estrosi. E de ajuns sa ia niste masuri minore, dar cu rasunet in presa si e ca si cum ar fi facut. Cam asa e pe la primariile FN si oamenii nu prea par nemultumiti pina in prezent.

Trimiteți un comentariu