29 august 2017

Incendiar

M-am dat jos la Otopeni din aerobuz cu o durere vagă de cap. La birou la herți aștepta o piți slabă cu pantaloni scurți pînă sus de tot și espadrile în vîrful picioarelor goale, destul de bine facute. Vorbea americănește cu un obezian de alături, cu accent de big bang theory. Aveau amîndoi aifoane 7plus pe care scrollau cu degetele, privindu-le, în timp ce vorbeau unul cu altul. Degetele ei erau subțiri și albe iar aifonul lui mare părea prea mic pentru degetele lui groase și unsuroase. Din cînd în cînd ea lua o pauză din scrollat și îi zicea ceva dulce, cu sweetie la sfîrșit. Îl cuprindea apoi cu oarecare dificultate de mijloc, peste burta uriașă ce ieșea de sub tricou împreună cu cîteva fire de păr negru sub buric și ii dadea un pupic pe nasul gros, evitînd cu delicatețe cozorocul șepcii lui, cu NY. Iar el, ca un bărbat adevărat, o înlănțuia cu mîinile scurte și ea se ghemuia fericită la pieptul lui, prevăzut cu sîni mari și moi. Apoi a sunat telefonul ei și a zis cî vini cu mașîna direct, cî le-au pierdut bagajili șî or ajungi dînsili cînd or ajungi.

4 comentarii:

Cora_ spunea...

Cum te-ai descurcat la inchirierea masinii cu alesul tipului de asigurare?
Mie mi-a luat atat de mult sa ma prind ca sunt asigurata doar daca iau "full, maxim, tot ce exista si ceva pe deasupra", ca m-am plimbat cu trenul si-ntre trenuri pe jos, in acest concediu.

O vacanta aproape distrusa din acest punct de vedere, dar nu poti fi si zgarcit si plimbat.

Zdrîngu spunea...

Nu iau niciodata asigurare suplimentara la masina. Pe de o parte ca ai asigurare, numai ca platesti banii de franciza, in caz de. Pe de alta, platesc cu o carte Amex care are asigurarea ei pentru masini inchiriate.

Cora_ spunea...

Ha! De-ar fi doar banii de franciza (asa credeam si eu), dar m-a pus dracu' sa citesc si ce era scris cu caractere marunte si m-am crucit. Exemplu: daca te loveste oricine si nu e vina ta, platesti nu-sh ce deschidere de dosar, plus pierderea venitului pe toata perioada reparatiei sau cam asa.


In fine, cea mai cuminte optiune e sa te asiguri ca ai asigurare care-ti acopera si inchirierea, in tara unde locuiesti, cum zici.
Traficul cum a fost in Ro?

Zdrîngu spunea...

Ei, in cazul acesta, conduceti așa, mai cu grijă, fără să vă gîndiți la prostii.

Traficul e ca în România, mai mergi, mai depășești, mai stai in fundul camionului. Nimic deosebit, ca sa zic așa.

Trimiteți un comentariu