22 august 2006

Concluzii generalizatoare se întoarce cam repede

Trăim într-o lume din ce în ce mai insuportabilă. Unul dintre motivele pentru care este insuportabilă este acela că minciuna nu se mai numeşte minciună ci comunicare şi că o întîlneşti la tot pasul. Pentru cei interesaţi să se perfecţioneze, se pot face chiar şi studii superioare (de comunicare, evident).

De ceva vreme, un vestit producător european de mîncare pentru copii nu mă mai slăbeşte cu scrisori ca aceasta:

"Dragă -prenumele exact al copilului-,

În curînd vei avea 6 luni şi vei vrea să cunoşti gusturile legumelor. De ce să nu le încerci pe cele pregătite de noi special pentru tine? Ţine nişte bonuri de reducere de aici şi dă-le lu' mă-ta şi lu' tac'tu ca să-ţi cumpere pireuaşurile noastre delicioase.

Cu drag,
B-é-i-a"

Chiar aşa, de ce să te chinui să cumperi dovlecei, să-i cureţi de coajă şi de sîmburi, să îi fierbi şi apoi să îi faci pireu cu mîna ta cînd poţi cumpăra ieftin un delicios borcănel cu pireu de dovlecei gata făcut din legume selecţionate în conformitate cu cele mai drastice norme europene? Te duci aşadar la magazin şi te îndrepţi fix spre borcănelul pe care scrie "PIREU DE DOVLECEI" făcut de faimosul fabricant, îl iei şi descifrezi cu mare dificultate caracterele de 4 cu care este scrisă compoziţia:
- 19% dovlecei
- 40% cartofi
- ceapă, apă, sare, vitamine.

5 comentarii:

Zdrîngu spunea...

Cred ca in mod corect s-ar spune "velouté et puten", ca n-am stiut cum se zice la "velouté" in româna si m-am multumit cu pireu :)

A spunea...

Si conservantu' ?

Zdrîngu spunea...

Fără. E pentru copii.

Anonim spunea...

fara conservant dar baga sare destula, coloranti identici naturali, si taurina de la tata ca sa vezi ce energic e copilasul dupa mancarea lor, dar pe la spate ii da peste cap dezvoltarea neuronala. to buy or not to buy dovlecel..

Zdrîngu spunea...

Hmmm, parca recunosc stilul. Oare cine e?

Trimiteți un comentariu