04 august 2006

Terorism de cea mai joasă speţă

Nu ştiu dacă aţi mîncat vreodată o mîncare numită humus. E un fel de pastă de culoare puţin cafenie de origine orientală, dacă nu mă înşel chiar libaneză, făcută dintr-un fel de boabe de mazăre. Eu am încercat mai multe feluri cumpărate de la magazin şi nu le-am găsit cine ştie ce, pînă l-am descoperit pe acela de la raionul cu produse cuşer, evreieşti.

Azi, în timp ce îmi făceam cursele, începuse deja să îmi plouă în gură la gîndul unei bucăţi de pain de campagne unsă cu humus din acela cuşer şi, blasfemie, cu o feliuţă străvezie de jambon serrano deasupra. Împotriva oricărei tradiţii, dar absolut delicios!

Numai că atunci cînd am ajuns în sfîrşit la raionul cu mîncare cuşer nu mi-a mai venit să cumpăr nimic, pentru că era literalmente devastat: gunoaie aruncate printre produse, multe dintre borcănele zăceau sparte răsturnate pe jos, cocacola se scurgea scîrboasă din sticle începute şi lăsate anumit culcate între rafturi.

Tare mic trebuie să fie creierul djeunşilor care s-au descărcat acolo, cădea-le-ar couscous-ul greu la stomac!

8 comentarii:

Anonim spunea...

complet offtopic (mai ales ca mie nu-mi place humus-ul!)

fa-mi si mie o placere si posteaza-ti textul ala delicios cu biblioteca miruna si aici! ca e pacat de el sa ramina la subsol la altii! pe bune, serios, really :))

Zdrîngu spunea...

Aaaa, nu-ţi place humusul!
Hmmm!

Anonim spunea...

salata de humus de la Mega Image e... varza!:)

Anonim spunea...

Salut, te citesc si eu din cand in cand si in mare parte iti dau dreptate. Aici mi se pare ca ai tras o concluzie pripita... Esti atat de sigur ca arabii s-au descarcat pe acolo?

Zdrîngu spunea...

Salut Fluture. E posibil sa fie pripita.
N-am nici o dovada, evident. Totusi era singurul loc devastat de acolo, raftul fiind marcat cu o pancarta mare, vizibila, "cacher". In plus, nu e rar sa vezi bande de tineri (in sensul sarkozian al termenului, he he) prin supermarché-ul respectiv. La cite se intimpla in ultima vreme (cica daca cifra e de e sub 100 de masini arse pe zi, nu se mai zice nimic la stiri) nu prea vad cine altcineva s-ar ocupa cu astfel de distrugeri.

Nuanta este ca n-am zis ca arabii au facut-o, ci ca "djeunes"-ii, desi mincatori de couscous ...

Anonim spunea...

Cind treci prin Bucuresti lasa-mi un mesaj si te duc la un humus de la mama lui, de la libanezi sau sirieni (ca nu-i deosebesc) aclimatizati in Romania :))

Nu e din mazare, e din naut. In principiu este reteta de fasole batuta, doar ca in loc de fasole pui naut si in loc de ulei de floarea soarelui pui ulei de susan, sau tahin.

Fiti-ar humusul de ris ca acum imi ploua-n gura....

Zdrîngu spunea...

Aaa, Patric, sa stii ca am zis ca-i "un fel de mazare", pentru ca nu stiam cum se zice in romana. Altfel, in franceza ii zice "pois chiche". Mersi de informatie si de invitatie :)

Anonim spunea...

nu de multe ori mi s-a intamplat sa gasesc rafturile cacher goale, cu produse prin alte parti, sparte, vandalizate, etc. credeam ca oamenii sunt totusi civilizati, cel putin pana la un anumit punct. m-am inselat :(

p.s. noura nu servesc la pachet?

Trimiteți un comentariu