02 septembrie 2011

Diverși

Gesù e italian torinez venit in Franța pentru studii acum cîțiva ani și rămas din motive economice. Acum e parizian convins, are bicicletă fixie Mercier, un apartament cu două camere de 30mp în Marais. A adus la birou un Bialetti cu care prepară zilnic cafea pe bune. Cînd e așezat la calculator are tot timpul o cască în ureche prin care ascultă pe web radiouri italiene. Vorbește zgomotos cu mamma la telefon, porca miseria, bruta bestia. Se consideră ironic un imigrant borît, are un complex asemănător cu al românilor. Probabil că de aceea mă înțeleg bine cu el. Cîteodată trage pîrțuri cînd sîntem la cafea și miroase cam urît.

 F. e lionez venit la Paris cu studii și rămas aici nu se știe din ce motive. F. are accent de lionez, normal. E șef de proiect. E fan de rolex-uri, joacă Starcraft, vorbește ironic în permanență și face numai glume porcoase. Adesea rîgîie fix în fața săracei P. cînd sîntem la cafea. Miroase cam urît.

D. nu se știe de unde vine, cred că e parizian de mai multe generații dar se revendică din generația Y. E un enciclopedist care le știe pe toate iar orice faci tu e egal cu zero. Cînd mergi să îi pui o întrebare, trebuie să te pregătești cu cel puțin jumătate de oră înainte și să o formulezi în cei mai umili termeni cu putință. E ubuntolog, printre multe altele (javaolog, nosqlolog, androidolog, antiaifonolog, etc). Oamenii sînt de două categorii: trouducs și fetele sexy care trec prin birou cu cîte o întrebare. De altfel, șefii au înțeles cum merge treaba și îi trimit numai fete sexy să îi pună întrebări. Este și oenolog, deși e mare amator de meniuri de la Quick și MacDo. E celibatar și aleargă la prînz cu fetele sexy de mai înainte, în speranța unei deschideri. Fetele se pregătesc pentru maraton iar el are burtică și ajunge de fiecare dată extenuat cu 10min în urma lor. Cînd se așază la calculator, se descalță de bocancii de munte, își scoate ciorapii, îi scutură puțin după care îi bagă în bocanci întru conservare. Rămîne așa toată ziua. La început miroase cam urît dar, cu timpul, te obișnuiești.

16 comentarii:

lektor spunea...

imi place D., la mine are un frate geaman pe care-l cheama F.

Zdrîngu spunea...

Pe mine ma enervează, dar nu i-o arăt pe față.

lektor spunea...

ubuntolog, auzi acolo! As paria ca e doar putin bilbiit, si ca ciorapii-i emana o boare dulceaga de bacon englezesc:)

Zdrîngu spunea...

E ubuntolog pentru ca redhater e has been acuma.
Are ciorapi flausati cu vîrfurile si calciiele ude cind ii scoate din papuci.

lektor spunea...

n-aveti cumva nevoie de un redhater de prima mina? si noi tot pe ubuntu o frecam de doi ani incoace, dar il simt pe F. ca singereaza nostalgic cind vine vorba de scufita rosie:)

Zdrîngu spunea...

Nu, ca avem redhateri, dar in echipa adversa. Niște trous du'c !

lektor spunea...

deci de-aia s-au despartit gemenii.. abia acum am inteles..:)

Zdrîngu spunea...

Poate că nici nu-s gemeni, cine știe...

lektor spunea...

sa nu-mi zici ca e unul si acelasi si de fapt face naveta!! asta ar explica de ce-si ia liber tot a doua saptamina..

Zdrîngu spunea...

Geniali cum sint, poate ca au descoperit teleportarea.

Cora_ spunea...

un trou de quoi??? :)))

Zdrîngu spunea...

Un trou du c..., normal.

Cora_ spunea...

aaaa, pai spune-asa...

Zdrîngu spunea...

Ar fi trebuit sa scriu direct "trouduc" ca asa se mai zice prescurtat.

Costel spunea...

Mie imi place G. pt k mi-am cumparat si eu un Bialetti, inox.

Zdrîngu spunea...

Ai grija sa nu il speli cu detergent. Trebuie sa il clatesti doar cu apa chioara. Asa mi-a soptit Gesù.

Trimiteți un comentariu