09 septembrie 2011

U

Mi-am cumpărat bicicletă de carbon pentru sîmbătă și duminică, plus costumația de clown aferentă. Am niște forme foarte grațioase, mai ales acum, cînd mare parte din grăsime s-a transformat în masă musculară! Invit pe oricine dorește să asiste la spectacol să se prezinte travestit la ore neobișnuite pe marginea șoselei din Bois de Boulogne, unde evoluez atunci cînd nu sînt în competiție. Momentul cheie este atunci cînd sug apă îmbogățită cu zahăr și unele substanțe ilicite din biberonul "Tour de France", iar unghiul cel mai bun este cu mine trecînd prin dreptul soarelui, cu niște stropi de sudoare multicolori picurînd cu încetinitorul printre raze. Unele fane leșină călcîndu-se în picioare atunci cînd încearcă să prindă bidonul vid pe care îl arunc în șanț după folosire. Nu îmi mai este astfel rușine de cîte ori îi întrec cu o medie orară extraordinară pe directorii de firmă obezi care pedalează în coada haitei.

În paralel, ascultînd sfaturile pe care le-am primit în trecut, mi-am cumpărat și un U din kryptonită pentru bicicleta veche, cu care merg la lucru. I-am sporit astfel valoarea materială cu 50%, valoarea masei cu un kil jumate, valoarea sentimentală inestimată fiind astfel prezervată. De asemenea, am scrijelit cu migală pe cadru un blestem pentru cei care, în ciuda măsurilor excepționale de protecție, s-ar gîndi totuși, cu ajutorul unui fierăstrău electric, să îmi fure bicicleta legată sub ochiul vigilent al camerei de luat vederi din josul turnului de birouri.

7 comentarii:

Cora_ spunea...

For U! :)))

Zdrîngu spunea...

A ajuns Remi Gaiar si prin Canada? :)
"Set ăn făzan nămportăcoa cuon devien nămportăchi".

Cora_ spunea...

A ajuns, că nusom de franse de lameric diunor isi, bien siurrrr.:)

Zdrîngu spunea...

Citind scrierea asta fonetică, mi-am amintit că întotdeauna m-am întrebat ce fel de accent in franceză au românii care stau în Québec. Alors?

Cora_ spunea...

un accent romanesc, fir-ar. :))

Cora_ spunea...

imagineaza-ti asta, dar cu accent romanesc! Affreux.:))

Zdrîngu spunea...

Hmm, nu-mi dau seama. Adica accentul canadian stiu cum e, am întîlnit in ultimii 12 ani o gramada de persoane din Québec. Dar combinat cu un accent românesc chiar nu pot sa îl imaginez.

Trimiteți un comentariu