19 august 2012

Bizonic

Mi-au dat de la biroul Tesla de la OTP un Audiaseis. Am aflat cu această ocazie ce înseamnă clima bizonică. Am experimentat așadar plăceri noi, cum ar fi lipitul în fundul mașinii din față și datul cu blițul ca să se dea țăranul cu Loganul la o parte sau înjuratul italienilor care conduc ca dracu', veniți în concediu să se dea rotunzi cu merțurile lor de rahat la mîna a doua. Am observat că mulți participanți la trafic îmi dădeau cu blițurile de pe partea aialaltă cînd era radar și m-am distrat și eu dînd cu blițurile la cei care veneau din față, dar cînd nu era radar. M-am simțit extraordinar cînd m-au băgat în seamă în sfîrșit, după atîția ani, interlopii din Rădă atunci cînd m-am plimbat pi șentru cu cotul scos pi jeam, cu scaunul dat tare pe spate, cu ghiulul pe volan și maneaua de cătănie cu influențe latino la maxim în habitaclu. Nici cînd mi-am luat doctoratul de la Standfort nu făcusem atîta senzație ca acum în mediul lor exclusivist.
Am fost și la peco să fac plinul. M-am dat jos în șlapi și pantaloni scurți de fotbalist profesionist din aseis și l-am întrebat pe pompist dacă n-are motorină normală.
- Ba da, dar la pompa cealaltă. Aici nu e decît "super".
N-am vrut să mai fac manevre complicate și riscante, că mi-era teamă să nu spulber un mit care se formase deja în jurul meu.
- Bine, atunci puneți din asta.
- De cît vreți?
- Plinul.
În timp ce se făcea plinul, omul meu se vedea că are întrebări existențiale ce îi turmentau existența.
- Dar motorina asta ce are?
- E mai scumpă.
Se uită la mașină lung, apoi la mine, sau mai bine zis la lanțul de aur care se vedea printre perii scurți de pe ceafa groasă, mai stătu puțin, se uită iar la mine.
- Dar motorina super e mai bună.
- Nu știu, nu mă interesează.
- Și nu credeți că așa o mașină merită motorină mai bună?
- Nu.
- De ce?!?!?
- Nu-i decît o mașină.
Între timp pompa clănțăni și se opri. Nenea scurse ultimele picături din furtun și îmi aruncă:
- Să știți că nu vă mai spăl parbrizul.

4 comentarii:

arakelian spunea...

intrebare. Ai inchiriat masina din aeroport?
Ce parere ai de firma? Adica o recomanzi pt o inchiriere din asta ?:)

Merci.

Zdrîngu spunea...

Da, de la aeroport am închiriat. Așa fac de vreo 4 ani, din motive ce țin de confort (mă dau jos din avion si ma sui in mașina, mă dau jos din mașina si mă sui in avion) si după ce am avut o experiența așa si așa cu niște noname, lacomindu-mă la preț. Dacă recomand? Nu vreau sa fac reclama nimănui, pentru mine e o formula care îmi convine. Atît m-a enervat, comandasem si un "siège bébé" grupa 0 si cind am ajuns acolo Cică n-aveau si domnita se uita la mine ca vitelul, nestiind ce sa facă . A trebuit sa pierd vremea prin carfur sa cumpăr unul si așa am ieșit mai ieftin.

Anonim spunea...

ok,deci ai testat suficient de bine piata.
Ai fo la aceeasi firma?
Daca aterizez la ora 23, pot sa cer masina pt ora aia?:)

Zdrîngu spunea...

Nu pot zice ca am testat suficient de bine. Am luat prima data de la o firma locala (deci nu de la aeroport) ca mi s-a parut pretul bun, dar cind m-am uitat in detaliu, habar n-aveau de asigurari, a mai trebuit sa platesc nu stiu ce, etc. Asa ca anul urmator m-am bagat picioarele si m-am dus la astia mondialmente cunoscuti si am vazut ca nu era cu mult mai scump.

Pentru ora 23, habar n-am, probabil ca da, oricum e bine sa rezervi masina pe internet si acolo zici ora la care ajungi. Sfat: e bine sa platesti direct pe internet, cu o carte Amex sau Visa premier, in felul asta nu mai ai de luat asigurari suplimentare la ei.

Trimiteți un comentariu