11 februarie 2013

Îmi amintesc de un banc citit printr-un almanah optzecist, Cutezătorii sau Urzica, nu mai știu care. Cică numitul Coriolan Protopopescu a făcut o reclamație organelor competente pentru faptul că, atunci cînd a desfăcut conserva de fasole cu costiță și cîrnați, achiziționată de la unitatea de desfacere de la parterul blocului, în loc să găsească înăuntru delicioasa fasole cu costiță și cîrnați, a avut neplăcuta surpriză să dea peste compot de ananas cu bucăți de ... ananas.

La vremea aceea, citind bancul, nu am înțeles de ce tovarășul Coriolan era nemulțumit că găsise compot de ananas într-o conservă de fasole. Vă dați seama, ce șansă, să consumi suc de ananas! E ca și cum ar fi cîștigat o dacia 1300 la loz în plic! Dar oare cum o fi arătînd ananasul?

Așa și englezii ăștia, au epuizat faza cu 1 ianuarie 2014 și acum se supără că au găsit carne de cal în lasagna! Doar carnea de cal este mai slabă și mai bogată în vitamine decît carnea de vită! Iar unii jură că este chiar mai gustoasă.

Ieri, pe cînd mă potcoveam cu papucii de ciclist, că îmi dădusem randevu cu viitorul cuscru (are tînăra generație o gagică pe la școală și m-am gîndit că na, nu strică să îmi ameliorez relaționalul)  la o pedală la Longchamp pe viscol, sună cineva la interfon. Ridic receptorul și aud o voce bărbată care îmi zice mnăziua în românește. Eu rămîn beculizat, de unde știe cuscrul românește așa bine? "Ui, bonjur!" Ăsta, beculizat și el la rîndul lui, o dă pe fanțuzește. "Ăăă, vuzet dorijin rrrrumen?" Eu, să fac apoplexie, da' ce te freacă pe tine grija, uăi? "Me chi et vu mosio?" "Ăăăăă, vuzet dorijin rrrrumen?" Eu, în ciuda calmului aparent, eram deja la frecvența cardiacă maximă, știu asta că eram încins deja cu centura cardio. "Me chi et vu et că dezire vu, mosio?" "Ăăăăă." "Alor, jecut!" "Ăăăă, la biblă, duhul blîndeții ..." I-am zis că nu mă interesează comerțul lui și i-am închis, după care am început să țes cele mai negre scenarii, printre care acela cu întrebarea dacă nu cumva sînt fișat la diversele mafii de conaționali cu activitate prin zonă. Sau poate că doar se nimerise să răspândească cuvîntul Domnului în cartier și a văzut numele pe cutia poștală? Oricum ar fi, 1 ianuarie 2014 a venit de mult.

8 comentarii:

nume spunea...

da' ce zic britsii ca se-ntampla la 1/1/14?
mie mi-au raspandit cuvantul indiencei aleia grasane (in talcioc, nu acasa), m-au ginit ca-s de-a lor.

aveti numele afisate la interfon? sau erau deja in scara blocului?

Zdrîngu spunea...

Piața muncii devine liberă pt romani in orice stat UE, adică un fel de sfirsitul lumii pentru unii.

Da, numele sint afisate pe interfon.

lektor spunea...

Acum ca zici, noi n-am mai patit de-astea de citiva ani. Ajuta si faptul ca n-avem numele puse la interfon.

Zdrîngu spunea...

Aici e prima data cind mi se intimpla. Bine, am mai fost agatat de predicatori din astia pe strada, dar de-ai lor. Dar sa imi sune unul de-al nostru la usa ...

Anonim spunea...

despre ziaristi britanici potcoviti:
Vine colegul meu irlandez, si imi zice ca un ziarist britanic a scris ca in Ro sunt asa multi cai taiati, pt ca li s-a interzis sa mearga calare prin orase. Si de aia taie lumea caiii. Eu, amuzata, am zis: sunt crashme si la marginea orasului, unde pot sa lase calul. Iar unii calare nu mai traverseaza pe centru, ci merg ocolit. Calul se taie in Ro cand e batran, cand si-a rupt piciorul, sau cand e indaratnic si salbatec si nu vrea sa coopereze si sa munceasca. (o carne ieftina).

lektor spunea...

Am auzit azi la radio o faza faina de tot. S-au dus niste daneji la supermarchet si au facut scandal pentru niste ciorapi de bumbac cu doar 60% bumbac in ei, restul de 40 erau plastice. Ca de ce 5% carne de cal in lasagna de vita e rau, dar 40% plastic in ciorapi de bumbac e bine?

Reportajul s-a incheiat cu remarca "am fost dezamagiti ca in cutiile de mincare de ciine nu era deloc ciine, iar in borcanele de mincare de copii nu se afla deloc carne de om".

Zdrîngu spunea...

Niste glumeti danezii aceia.

Dar merge jocul de cuvinte cu mincarea de ciine si in daneza?

lektor spunea...

nu merge:))

Trimiteți un comentariu