21 noiembrie 2005

Pascal la Bucureşti

- Alo.
- Alo. Vroiam cu şefa.
- Nu e, are o zi de concediu, vrei să-i las un mesaj?
- Nu, o sun eu mîine. Ia zi, nu cumva eşti român? Am fost săptămîna trecută la Bucureşti, pentru serviciu, la BRD.
- A, da? Ce chestie.
- Da, ce ţară frumoasă! Ce oameni simpatici! Totul s-a petrecut de minune. Mai puţin cînd am vrut să îmi cumpăr două lămpi cu abajur stil Gallé, de pe Lipscani. Am încercat să mă negoţez cu ei, eu aveam nevoie de două, ei vroiau absolut să îmi dea patru şi s-au supărat pe mine şi mi-au zis vreo două. Parcă n-aş fi fost client.
- De, ce să-ţi spun, oi fi nimerit prost...
- Da, dar în rest, a fost frumos. Se vede că oamenii încearcă să iasă din rahat. La hotel n-am lăsat bacşiş şi la sfîrşit, după ce le-am dat cheia de la cameră, m-am întors şi am cerut o informaţie, iar recepţionerul mi-a răspuns că nu mai sînt client la ei.
- Hmm, şi eu am fost la un hotel la Annecy, am stat o săptămînă acolo şi nu mi-au pus hîrtie igienică la toaletă nici după ce le-am zis a treia oară că lipseşte, aşa că vezi, oameni peste tot. E drept că la noi poate fi mai nasol, dar poate s-or mai drege treburile cu timpul.
- Ei, oricum, foarte mult mi-a plăcut. Mi-a fost cam frică de cîini, am văzut haite de vreo 3-4, dar oricum e mai bine ca acum 10 ani, cînd am văzut mai mulţi. Şi la servici frumos. M-am plimbat şi cu un Logan, ca lumea. La aeroport m-au dus cu o Solniţa, mamă, să vezi cum conducea baiatul ăla, şoferul, printre gropi! Da' l-am simţit că-i mergea mintea, faţă de boşorogii ăia de la birou, parcă-i costa ceva să ia vreo iniţiativă! Cînd i-am zis că am dat pe lămpi de 20 de ori mai puţin ca la Paris, imediat s-a interesat dacă s-ar vinde bine în Franţa.
- Aha. Şi mai mergi pe acolo?
- Da, duminică plec înapoi.
- Na, ce să-ţi zic, succes şi hai pa.
- Hai pa.

5 comentarii:

Anonim spunea...

de unde se vede ca a trai in Romania are si parti bune... :(

M spunea...

Se vede treaba ca frantujii morti dupa Romania n-au pus opinca si n-au calcat apasat prin Rahova, Triajul Brasovului, Urziceni, Slobozia, Calafat, Orasul Victoria, salba de orase miniere de pe Valea Jiului, prin spitalele orasenesti, scolile satesti si altele asemenea – talpa Romaniei si durerile ei. Doldora de dureri. Un club simandicos intr-o simbata seara dupa fo intilnire fistichie din timpul zilei in Bucuresti e praf in ochi. Nici macar diamant. Dupa care se grabesc sa ia avionul spre dichiseala si caldurica vetrei lor privilegiate, in mare parte scutita si ferita de orori sociale.

M spunea...

De ce nu ma mira oare? Cineva care nu stie cum arata porumbul, de ce ar sti oare cum arata Orasul Victoria?! :)
Pe de alta parte, tu, cind erai de-o schioapa, nu mergeai la mare cu masina impreuna cu ai tai, traversind astfel Baraganul, implicit cite-o urbe prafuita si trista ca Urziceniu' care, fie vorba intre noi, nu arata mai apetisant nici acum?

M spunea...

Realitatea vie?

Anonim spunea...

To M.
Am senzatia ca nici opinca ta n-a "calcat apasat" prin orasul Victoria , cred de fapt ca n-ai calcat deloc pe aici , dar ce conteaza da bine in fraza.
Hellooo ! Intra flacau pe orasul Victoria
Astfel sper ca orasul Victoria si cu ajutorul tau sa nu devina folclor (ex. Cucuietii din Deal etc)

NICE BLOG
DAI INAINTE DAR LASA EXEMPLELE PROASTE

TDY

Trimiteți un comentariu