08 ianuarie 2007

Pata şi Pievici

Moş Crăciun afirmă sus şi tare că a văzut pe cineva în metrou săptămîna trecută citind intens din Critica raţiunii pure şi cică era trecut de jumătatea cărămizii. Hm.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Acuma, ca tocmai am vazut notita asta pe blogul tau aici (si ca tocmai m-ai “acuzat” ca nu ma satur :), ia uite ce am citit astazi (intamplator mai citesc, dar numai la metrou! ...de ai dracu’astia cu care fac naveta din “entelectuala” nu ma mai scot!)

Ultima carte (sau ultima conferinta sau ultima emisiune TV) a lui Horia-Roman Patapievici (pentru tipicari, “ultima” insemna “cea mai recenta”, nu la ce va gandeati voi). Deschideti o discutie despre oricare dintre ele si aveti publicul asigurat. Chiar daca nu e neaparat unul competent, cel putin va fi mereu entuziast. Ca forma de apropiere, ii puteti spune “Pata”, dar numai daca nu e cumva de fata.

Termen suplimentar: Omul recent. E o carte controversata a lui Pata. Dar face impresie mai ales cand e citata (desi o lectura atenta n-ar strica). In general, prezenta la o conferinta de-a lui Patapievici (sau Plesu sau Liiceanu sau Manolescu – v. infra) e o nota buna pentru intelectuali.

- fragment din capitolul “Ghid de conversatie romano-intelectual” din DEX-ul si sexul a lui Radu Pavel Gheo -

Anonim spunea...

pune tu ghilimele (textul de mai sus chiar e un citat din Gheo :)), ca eu credeam ca le-am pus, ...dar probabil in somn.

Trimiteți un comentariu