13 aprilie 2010

Vreau să las fumatul

Ești în ședință, te plictisești. Ai fuma o țigară. Scoți aifonul, intri pe reader, dai un refresh, citești în diagonală cele trei articole noi, mai dai un refresh, nici un articol nou, l-ai închis și gata, ți-a trecut pentru un sfert de oră.

Ești în tren, care e oprit undeva în cîmp de cinci minute, nu mai pleacă. Ai fuma o țigară. Scoți aifonul, intri pe feisbuc, derulezi pagina inundată de mesaje de la Farm Ville pe care ai uitat să le filtrezi, adaugi deci filtrul, scrii un comentariu-două la întîmplare pe zidul cui se nimerește și gata, ți-a trecut pentru moment.

Te bagi seara în pat, te gîndești la o grămadă de chestii și nu poți să adormi. Parcă ai fuma o țigară. Scoți aifonul de sub pernă, bagi un flicăr, te uiți să vezi ce poze au mai făcut geniile fotografice, favoritizezi două-trei poze și gata, ți-a trecut, poți dormi liniștit.

Te afli la cinema, te uiți la Avatar. Ai fuma o țigară. Scoți aifonul din buzunar dar vezi că n-ai semnal. Bagi aifonul înapoi, te concentrezi puțin la film, dar ceva nu e în regulă, în cinci minute scoți din nou telefonul, n-ai semnal, normal, sala e bruiată. Începi să tremuri cu telefonul în mînă, dar îți amintești că ai dat trei euro suplimentari pe 3D și asta te face să aștepți docil pînă la sfîrșit.

Noapte cu lună plină, niște pisici se cordesc cu zgomot pe-afară, te enervează că te-au trezit. Ai fuma o țigară. Perna vibrează dintr-o dată. Scoți aifonul, ștergi mailul cu viagre care tocmai a venit, citești mailul de la direcția fiscală pe care n-ai apucat să îl citești aseară și gata, te întorci pe partea cealaltă.

Aș fuma o țigară.

11 comentarii:

lektor spunea...

[...] Apoi vine dimineata si te gindesti cu jind la pipa pacii.

Zdrîngu spunea...

Ba poate la veșnicele tărîmuri ale vînătorii ...

Dan spunea...

Eu am fumat adineauri si m-as lasa. Anul trecut m-am lasat de trei ori. Ieri cardiologul meu îmi spunea sa fac în continuare ce fac acum ca totul este perfect. In gândul meu...

Zdrîngu spunea...

Sa tot fie vreo 10 ani de cind m-am lasat definitiv prima data.

vera spunea...

Domnule beleaua babei, daca citesc acest post in cheia 'e un program de activitatzi practice, care ajuta omu neputincios in fatza temptatziei tabacului, sa se dezbare de acest urit narav', vin si io si va intreb: pentru omu care nu are ipod, nu se pricepe la toate aste aifoane and similar, este a cyberretard, ca mine, ce formula sugeratzi? ca sa ma las de fumat, adicatelea.
Merci in avans.

Zdrîngu spunea...

Dar de ce trebuie să citiți acest post în așa o cheie?

vera spunea...

Pai, asta e cheia in care am citit.
Acu sa ma duc la shrink sa-mi dezlege de ce am citit in cheia asta?
Sau, ca autor, abhoratzi ca cititorul sa purceada la citit cum ii tuna lui, fara respect pentru cum atzi vrut Dvs. sa intzeleag ce-i spunetzi?
If the latter, mi-e teama ca e putzin probabil sa sentimple. Si ma gindesc ca e amuzant sa vezi ce zici tu si ce intzeleg massele. Parca se plinsese cineva, de curind (vous? lektorul? in fine, in zona asta), ca una scrie si alta (nu) intzelegem noi. Cum zic americanii: the story of my life.

Costel spunea...

@vera: sint si aifoane false. Nu stiam pina acum la ce sint bune :)

Zdrîngu spunea...

În acest caz, chiar dacă puteți sau nu citi fără o cheie la îndemînă, trebuie să știți că eu nu pot să vă dau sfaturi.

Cît despre una zic și alta înțelegeți, acesta este un exemplu tipic de una zic și alta înțelegeți.

vera spunea...

I-am zis lu o doamna, una suzi, care domiciliaza la moara lu bunica-su, ca m-a suparat si ma culc intristata, da acu, dupa ultima Dvs. propozitziune de mai sus, m-am total inveselit.

vera spunea...

costel - si acu, ca ai aflat, zi si mie, ca sint meganatinga: la ce folosesc? (Secret, sa nu zici la nimeni: eu nu stiu nici la ce folosesc alea adevaratele).

Trimiteți un comentariu