14 martie 2012

Fiecare zi cu fapta ei bună

Coboram pe pîrtia roșie cu eleganță: fîș-fîș, schiurile Atomic perfect paralele, salturi ușoare peste movilele de zăpadă și viraje strînse perfect stăpînite. Aifonul înregistra fiecare mișcare pe care o făceam și publica în direct pe feisbuc.

Nu mai aveam nici o sechelă psihologică de la căzătura de cu o zi înainte, cînd casca purtată pentru prima oară chiar servise și cînd, sonat fiind, m-am ridicat de jos, strigînd:
- Marinescu Vasile mă numesc!
în încercarea de a dovedi binevoitorului care începuse să îmi adune bețele și schiurile răspîndite pe un hectar de teren că nu uitasem cum mă cheamă.

Iată că în fața mea o femeie între două vîrste călcă strîmb cu un schi pe o placă de gheață și se duse de-a berbeleacul. Cu o frînă perfectă, mă oprii lîngă ea să îi ofer sprijin.
- Nimic rupt?
- Mă doare brațul foarte rău.
Între timp veni încă o femeie care începu să discute cu rănita într-o păsărească ce aducea cu olandeza, după care mi se adresă cu rugămintea să-i transmit soțului celei căzute, oprit mai la vale, că nevastă-sa e rănită. Într-o clipită am fost lîngă el și i-am transmis mesajul. Prima întrebare a lui nu a fost nicidecum legată de starea nevestii. M-a întrebat, încruntînd ochelarii de soare, dacă eu am lovit-o. Așadar important atunci era de fapt cine plătește. Nu l-am mai întrebat atunci dacă vrea să-l mai ajut cu ceva. I-am zis doar că nevastă-sa a căzut singură, la care a încruntat și mai tare din ochelari. L-am băgat frumos în p.m. și m-am cărat cu stil, că o fi avînd și el telefon mobil să sune la 112.

6 comentarii:

Cora_ spunea...

"- Marinescu Vasile mă numesc!"
ai strigat asta in romaneste? :)) sper sa nu se fi spăriat omu'. cat despre celalalt, sper sa se fi spăriat bine, macar pen'ca plateste. Ar fi meritat sa-i raspunzi: Nu, nu am lovit-o eu, era deja lovita de soarta... pfiu, ce gluma buna. ai ras? :)

Zdrîngu spunea...

Păi doar nu era să îi răspund că mă cheamă Popescu Ion, dacă nu mă cheamă Popescu Ion și în plus nici nu îmi uitasem numele!

Cît despre ceilalți, sper să nu fi fost nimic foarte grav, că n-am auzit nici elicopter după aia și nici salvamontiști cu targă n-am văzut să coboare cît am stat eu la un suc la terasă ceva mai în vale. Da' admir logica tipului. Recunosc că nu mi-ar fi venit în cap să stabilesc responsabilități din prima, ci m-aș fi dus imediat să văd care-i treaba.

O femeie spunea...

probabil sotul din vale voia sa iti multumeasca. Din moment ce el era doar in vale, si ea era f. sigura ca el e in vale si o asteapt, presupun ca nu a avut tupeul sa se urce pe schiuri in ultima perioada a vietii si abia astepta sa scape de corvoada de a-si astepta femeia jos, la poalele partiei, in zapada, clantzanind si tremurand olandeshte. Adica scump :)

Zdrîngu spunea...

Ba era pe schiuri. Mai in vale înseamnă ca era oprit la vreo 3-400m mai jos si era vizibil din locul accidentului. Altfel n-as fi putut sa-l ghicesc. Asta înseamnă ca a trebuit sa își dea schiurile jos si sa urce cu picioarele lîngă ea. Se vedea ca nu prea avea chef :)

Cora_ spunea...

sa urce cu picioarele pe ea, ca sa fie sigur... pe partie, evident. :)

am si io o intrebare fara legatura, avetz asa multi spameri? ca tare incrucisate/imbratisate sunt cuvintele astea antispa(s)modice...

Zdrîngu spunea...

Rahat, iar mi-a jucat fese aifonul :)

Nu prea am spammeri întrucît antispamul e foarte eficient. In plus, numai oamenii cu adevarat motivati comentează. :)

Trimiteți un comentariu