29 septembrie 2006

Şeful e şef

Cînd pleacă din echipă cineva, dacă acesta spune că dă de băut, atunci imediat cineva cu spirit întreprinzător preia iniţiativa şi trimite un mail cu un text de tipul:

"Cutărescu va explora în curînd noi orizonturi. Pentru a încheia în mod convivial această etapă, un plic este la dispoziţia dumneavoastră în biroul 25."

Adică nu "vă rog să veniţi să daţi bani pentru cadou" ci "aveţi la dispoziţie un plic".

Cînd aproape plecatul este un cetăţean de rînd, merg oamenii în biroul 25 şi lasă în plicul respectiv cît îi lasă sufletul. Se pot zări acolo monede de 1, 2, bancnote de 5 şi rare bancnote de 10 euro. Iar cu alea de 10 nu e sigur că oamenii au lăsat chiar atît. Dacă n-ai mărunt, se obişnuieşte să pui acolo o sumă şi să îţi iei singur restul.

Se întîmplă că săptămîna viitoare pleacă un şef mare. Nu pleacă la altă firmă, pleacă să fie şef în alt departament. Ei, în această situaţie biroul 25 este biroul secretarei, plicul e în format A4, pe el e lipită o etichetă tipărită cu numele tuturor celor la dispoziţia cărora se află plicul. Iar înăuntru ... cea mai mică bancnotă e de 10 euro şi sînt muuulte. Odată banul pus în plic, secretara te bifează pe listă.

7 comentarii:

Zdrîngu spunea...

Aha, adica lasati pe sef sa decida, ca doar de aia e sef :)

monsoux spunea...

inca o idee minunata pervertita in barbarie de capitalismul murdar. Nu era mai bine pe vremea lui Ceasca? (referinta la "A fost sau n-a fost" al lui Porumboiu). Oricum, postul e genial, ca de obicei.

Anonim spunea...

E... dragut! La noi, daca pleaca cineva, clar pleaca cu suturi in fund, se cauta orice chichita ca sa i se poata opri si ceva din salariul pe care il are de luat... Si daca cel care pleaca mai are chef sa dea de baut... da din banii lui... asta daca mai are cu cine sa bea (din vechiul colectiv)...

Zdrîngu spunea...

Pai si aici da din banii lui, ce se stringe e pentru cadou.

Anonim spunea...

secretara te bifeaza cu cifre sau cu liniute :))?

Zdrîngu spunea...

Cu liniute, ca de obicei cind pui in plic nu arati si ce pui, ca la votul cu bile. :)

Lulu spunea...

dezgustator !
in alta ordine de idei, ma bucur sa te regasesc la fel de efervescent ca de obicei!

Trimiteți un comentariu