07 februarie 2005

Ziarul de dimineaţă

De vreo doi ani, a apărut şi prin Paris moda cu cotidienele gratuite. Există în staţiile de metrou sau de tren nişte rafturi speciale de unde călătorii pot lua ziare gratis ca să îşi ocupe timpul în transportul în comun. Zice-se că e un curent lansat în Europa de ţările nordice. Două sînt cotidielele gratuite: 20 minutes şi Metro.

Nu de puţine ori am văzut persoane care luau mai multe exemplare dintr-o dată. Am înţeles dintr-o anchetă de la televizor că aceste persoane distribuie la rîndul lor ziarele la locul lor de muncă colegilor.

Azi, în schimb, am vazut o femeie, respectabilă de altfel, care a luat un braţ de ziare, nu exagerez, de-abia îl putea duce. Totuşi, ce-ar putea să facă cu atîtea?

5 comentarii:

Anonim spunea...

Foc :-)

-- GR http://www.timbru.com/

Anonim spunea...

sau le vinde :)

Anonim spunea...

Da, sint inventie nordica, de fapt daneza din cite stiu. Aici avem MetroXpres si Urban. Sint in special citite de tineri si studenti care nu-si permit sa cumpere zilnic un ziar, nici macar abonament lunar, desi abonamentele sint cu reducere pentru studenti. Valoarea ziarelor e strict informativa, dar doldora de reclame si de articole superficiale, scurte, preluate de pe la altii, fara analize, fara editoriale, fara despicatul firului in patru. Eu am deja alergie la ele, fiindca trenurile si autobuzele sint ticsite. Oamenii le iau, le citesc si le lasa pe scaune ori sint cazute pe jos, rasfirate, de necitit cu urme de talpi pe ele. In plus, am colegi care recunosc ca de cind cu ziarele gratuite ce li sint virite zilnic sub nas, au renuntat la lecturarea unei carti sau a altor texte mai cu miez. Poate ca inflatia de hirtie tiparita fara prea multa valoare e un fenomen deranjant si prin Paris pentru unii ceteteni, si poate ca "femeia respectabila" doreste, in felul ei, sa-si exprime nemultumirea, inlaturind sursa frustratiei prin actiuni camuflate descrise ca mai sus. :-)

Anonim spunea...

eee, inventie daneza, fuji bre :) - suedejii domne: detaliiO idee de afaceri excelenta, parerea mea.

Anonim spunea...

Fug de maninc pamintul. :)

Nu stiam ca suedezii, bine ca ne-ai clarificat; uite cum pacatuiam (din nou) injurind pe cine nu trebuie; stiu acum macar pe cine sa bomban printre dinti cind mut ziare de pe un scaun pe altul. :)

A, inca o eroare: am scris MetroXpres, cind de fapt este MetroXpress. Important de stiut! :)

Trimiteți un comentariu