06 septembrie 2005

La rentrée

Luna septembrie a venit. Păsările călătoare pleacă înspre ţările calde. Frunzele se îngălbenesc şi cad, formînd un covor galben. Mîndrul soare nu îşi mai aruncă săgeţile de foc spre pămînt cu atîta putere. Prichindeii cu ghiozdanele în spate se zoresc înspre şcoală. Ramurile pomilor sînt pline de fructe: mere, pere, prune şi ciorchine de struguri, din care se face vin.

Ce păcat că vara s-a terminat!

A fost linişte în birou şi pe culoare, lume puţină în mijloacele de transport, şosele fără ambuteiaje. Singurul necaz a fost cu bulangiul* meu preferat care a fost şi el în vacanţă şi din cauza lui a trebuit să cumpăr pîine de la altul.

Săptămîna trecută s-a întors G. iar luni şefa. De atunci nu mai e linişte. Nu pentru că ar fi activitate mai multă, ci din simpla cauză că sînt mai multe persoane în birou care n-au mare lucru de făcut. De cînd a venit, G., cum îşi începe ziua pe la ora 10, începe să se plîngă de transport, că din cauza lui ajunge la ora aia. Dar dacă ar şti cît mi se rupe mie de programul lui, nu m-ar mai plictisi în fiecare dimineaţă cu acelaşi text, că şi eu vin pe acelaşi traseu şi ştiu că nu s-a întîmplat nimic special. Apoi îşi petrece restul dimineţii cu Dupont, discutînd despre evoluţia bursei în ultimele 24 de ore.

Şefa, în schimb, e a doua zi în care îşi petrece dimineaţa la telefon rîzînd zgomotos sau răcnind, atunci cînd nu este la cafea, bineînţeles. Am aflat astfel din convorbirea cu avocatul ei despre evoluţia situaţiei cu fostul ei soţ, pe care intenţionează să-l dea din nou în judecată. Cum una dintre fetele ei are un orar destul de infect, a sunat pe cineva de la şcoală să ameninţe că dacă nu schimbă rapid orarul cum vrea ea, le face figuri de nu se văd. În continuare, a telefonat unei prietene care e secretară undeva cu trei etaje mai sus şi a discutat cu ea diverse amănunte despre divorţul altei prietene.

Despre cum a fost în vacanţă vom afla probabil puţin mai tîrziu.

------
* boulanger în neo-jargonul româno-francez

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu