13 februarie 2006

Suferinţă şi plăcere

E vremea vacanţei de iarnă. Guvernul a aprobat în consiliul de miniştri noul proiect de lege a emigraţiei propus de Sarko. Mă întreb dacă tăticul lui ar fi putut obţine un permis de şedere în Franţa după legea dată de fii-su. Frontul National a anuntat începerea unei campanii de comunicare în vederea reformei modului de obţinere a cetăţeniei. Nu m-ar mira ca Sarko să iasă în curînd la interval cu un proiect de lege în acest sens, ca să le taie macaroana la extremişti. Lumea pleacă la şi se întoarce de la schi. Citius, altius, fortius.

Săptămîna trecută s-a întors S. A făcut schi hors piste în Alpi. Mişto, a văzut cum l-au scos pe unul mort de sub zăpadă şi cum l-au luat cu elicopterul. Într-o zi, vîntul a fost aşa de puternic că a îndoit stîlpii indicatori de lîngă staţia de telecabină. Ce neplăcut!

Azi s-a întors şefa. Ea a făcut schi familial împreună cu fetele ei într-o staţiune, tot în Alpi. În treacăt fie spus, s-a cam dus liniştea în birou, reîncep convorbirile picante la telefon. Vai ce frumos a fost, erau -16 grade pe pîrtie şi au îngheţat de frig complet. Fetele s-au ales cu pete vinete pe faţă de la temperaturile scăzute, vă daţi seama ce nasol?

Eu zic să nu mai plece nimeni în vacanţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu