21 aprilie 2006

De primăvară

Mai mult de o treime dintre francezi cred ca extrema dreaptă îmbogăţeşte dezbaterea politică (35%) şi este apropiată de preocupările lor (34%), conform unui sondaj IFOP/Acteurs, realizat recent. Contribuţia extremei drepte este considerată utilă în materie de imigraţie (34%) şi de securitate (31%).
(cf. Le Monde)



4 comentarii:

Dan Anghel spunea...

Am fost si eu atent la stirea asta cand a iesit. De mirare nu prea este, pentru ca exista o categorie de francezi, probabil chiar o mare parte din astia 30% environ, care pe fata sunt politically correct iar in sinea lor nu inghit fete de margrebini sub nici o culoare. "A fi util" in cazul de fata poate sa insemne raspunsul politically correct, nu inseamna neaparat ca toti o sa voteze FN sau De Villiers in 2007. Dar i-a sondajul dat apa la moara lui LePen. Pe de alta parte intr-o politica franco francaise in care nimeni nu abordeaza serios problema imigratiei (plus minus propunerea de lege recenta a lui Sarkozy care a intrat pe nisa asta si ca sa castige capital politic pentru 2007 de pe urma extremei drepte) rezultatul mi se pare explicabil. LePen si De Villiers au fost cei care au urlat cel mai tare impotriva intrarii Turciei in UE cu ocazia referendumului pentru constituia europeana de anul trecut si acum culeg roadele:)

Dan Anghel spunea...

PS : Intrebare off-topic. Cum faci sa ai "hranitor atomic pentru comentarii" pe blogspot?:)

Zdrîngu spunea...

Simplu si complicat in acelasi timp. Iti faci un cont pe gmail (sau unde vrei tu, cu conditia sa permita redirectarea). Apoi iti mai deschizi un blog, numit blog de comentarii, la care iti activezi posibilitatea publicarii prin e-mail.

Sa ai grija ca in profilul de pe blogger adresa de e-mail a proprietarului blogurilor sa fie cea nou creata.

La blogul principal configurezi notificarile prin e-mail la comentarii sa mearga inspre adresa nou creata. Pe gmail configurezi un filtru ca mailurile cu comentarii sa plece inspre blogul de comentarii. Optional, blogul cu comentarii poate fi ascuns din profilul public. Asta-i tot.

Dan Anghel spunea...

Astucieux! Foarte fain, mersi, o sa incerc.

Trimiteți un comentariu