29 aprilie 2006

În faţa blocului

De cîteva zile remarc că se petrec lucruri incredibile şi absolut reprobabile chiar în faţa blocului: e plin de copii care bat mingea nesupravegheaţi, e drept că o minge de burete. Jocul lor e punctat de strigăte de veselie: Allez O.M.!
În plus, există şi o pancartă care precizează că jocurile cu mingea sînt interzise în zonă. În oraş la mine nu poţi face chiar ce te taie capul, avem primar de dreapta, amic cu Sarko, deputat la Assemblée Nationale. Orice activitate trebuie să fie încadrată cu stricteţe şi nu trebuie să perturbe cu nimic somnul cetăţeanului din clasa de mijloc. De altfel există şi o hotărîre a consiliului local care stipulează că pînă şi deplasările cu role şi cu planche à roulettes sînt interzise pe teritoriul localităţii. Excepţie fac anumite zile din vară cînd porţiunea de pe cheiurile Senei aparţinînd localităţii este închisă circulaţiei automobile şi iubitorii de sporturi ciudate îşi pot satisface pasiunea fără a deranja astfel siesta alegătorilor majoritari.

Adineauri, copiii s-au plictisit de bătut hapucul şi s-au legat cu îndîrjire de panoul de semnalizare a parcării pentru biciclete a personalului grădiniţei de la parter, remarcînd că literele pot fi dezlipite cu uşurinţă.




Apoi a venit un nene şi i-a urecheat. Mama lor de copii!

Un comentariu:

Lulu spunea...

Bietii copii !

Trimiteți un comentariu