04 mai 2006

Buşon

La şapte ani plus o zi de pribegie statornică am hotărît să merg cu puternicul meu vehicul la servici măcar o dată. La aşa eveniment, aşa echipament, mi-am pus costumul, cravata iar pantofii cei noi i-am pus în portbagaj, în picioare avînd comozii mei adidaşi.

Ce poate face un suflet singur într-o cutie de tablă imobilizată între sute de alte cutii de tablă? Eu am ascultat radioul şi m-am uitat în jur la ceilalţi.

La radio, François Hollande era întrebat de către un ascultător dacă va demisiona din funcţia de secretar general al Partidului Socialist dacă Segolena lui iubită va fi aleasă preşedintă al Franţei. El a răspuns că nu vede nici o incompatibilitate între funcţia lui, relaţia personală cu ea şi posibila ei stare prezidenţială. Între altele, era dezamăgit că extrema stîngă nu vrea să se alieze cu ei.

În jur, am numărat o sumedenie de oameni vorbind singuri în maşină. M-am uitat cu atenţie să văd daca au vreo cască ceva în ureche dar n-am văzut niciuna. Nici maşinile pe care le conduceau nu păreau prea în formă ca să zic că erau echipate cu aparatură sofisticată. Poate că există o modalitate de a vorbi la telefon fără să ai nimic în ureche ... Cert este că o tanti din spatele meu cînta de mama focului.

La un moment dat şoferul din maşina din faţă a deschis portiera şi a lăsat să-i scape un cotor de măr.

Pe o porţiune de autostradă în pantă, tot imobilizaţi în ambuteiaj, o cucoană din stînga pesemne că avea maşina scoasă din viteză şi mai lăsa din cînd în cînd frîna ca să mai înainteze cu un metru, în timp ce se machia în retrovizor.

9 comentarii:

M spunea...

Iar ai fost la interviu? :)

Zdrîngu spunea...

Eh, asa, pentru mentinerea tonusului. :)

M spunea...

Hmm, interesanta metoda. Si, se mentine, se mentine? Ca poate miine ma pun si eu la dunga la ciorap, cui si poseta, de-o sa ma mir de mine intreaga zi. :)

Zdrîngu spunea...

Zic eu ca se mentine.

Altfel, ziua s-a incheiat rotund. Cind am iesit dimineata in strada, in masina din spatele meu era o femeie care isi certa fata aflata in dreapta ei, adolescenta, probabil o ducea la scoala. Adineauri, pe aceeasi strada dar in sens invers, in retrovizor aceeasi masina cu aceeasi femeie care iarasi facea morala fetei :)

M spunea...

Aaaa! The Truman Show! :) Fii cu ochii in patru!

Te scot eu de-acolo. :)

Zdrîngu spunea...

Hmm, deci de aia vad aceleasi feţe în fiecare zi, mai ales la birou ... :)

perisabil spunea...

Well, everybody hurts sometimes,
everybody cries. And everybody hurts sometimes.
And everybody hurts sometimes. So, hold on, hold on.
Hold on, hold on. Hold on, hold on. Hold on, hold on. (repeat & fade)
(Everybody hurts. You are not alone.)


http://www.songmeanings.net/lyric.php?lid=12325

sint prea vizual zilele astea, scuzati

perisabil spunea...

n-am incotro dar Cabrel asta mi-a adus aminte de busonul matale cu al sau "Je me parfume aux oxydes de carbone"

uite de aici.

Zdrîngu spunea...

Aaa, Cabrel :)
Da, el e un specialist in versuri cu tenta militanta si ecologica, cu accent de Toulouse. De fiecare data cind aud de el imi vine in minte parodia dupa melodia lui arhicunoscuta, La cabane du pêcheur, parodiata de Laurent Gerra, un comic imitator destul de talentat, zic eu.

Trimiteți un comentariu