06 mai 2006

Fotbal minut cu minut

CD-urile împrumutate de la bibliotecă sînt asemănătoare cu fotocopiile pe care le tot faci după tot felul de texte ca să fie acolo, deşi e puţin probabil să te uiţi într-o zi peste ele: dacă tot e aproape gratis, duci cu tine acasă în prostie, deşi ştii că e puţin probabil să le asculţi.

Dar vai, data limită a returnării lor se apropie şi te gîndeşti că e păcat să dai înapoi ditamai cutia de 3 discuri pe care scrie ceva al dracului de cult şi, într-o sforţare supraomenească, căci nu prea ai chef şi nici cu timpul nu stai strălucit, te hotărăşti să asculţi cum sună şi să urmăreşti textul din cărticica bilingvă ce însoţeşte documentul audio.

"Er war der Allerverarchtetste und Unwerteste, voller Schmerzen und Krankheit."

"Il est l'objet du mépris des hommes, le rebut de l'humanité, homme de douleur connaissant la souffrance."

Cineva a tăiat cu creionul est şi a scris deasupra était.

Între timp, copiii care bat mingea în faţa blocului au schimbat-o pe cea de burete cu una adevărată, din piele, făcută probabil de copii pachistanezi de o vîrstă cu ei. Deja a ieşit un pensionar la fereastră să le facă morală. Vad că şi o doamnă în trecere a început să vocifereze, dar copiii nu par impresionaţi, parcă aud nişte merde, putain şi sa race rostite de nr. 11, Dos Santos.

2 comentarii:

Zdrîngu spunea...

Ce Victorugo ?!

Inca nu ploua, dar vad ca nici mult nu mai are. Cred si eu, dupa cele 26 de grade saptamina asta...

Zdrîngu spunea...

Aaa, nu, era de pe un CD cu niste muzica mai grea, cu coruri si orchestre si citate biblice, nici nu stiu de ce m-am incapatinat sa-l ascult :)

Trimiteți un comentariu