14 martie 2005

Gînduri negre de vacanţă

G. ăsta e o japiţă ordinară*. Şi-a pus concediu la toate podurile de peste an fără să aibă bunul simţ să se consulte cu ceilalţi, adica noi, colegii lui, interesaţi şi ei: şi podul de la Ascension şi pe cel de 14 iulie (alonzanfandelapatriiă). Nu s-a mulţumit numai cu asta, dar şi-a luat concediu prima şi a treia săptămîni din august, astfel încît oricît aş fi dat-o cotită nu mi-aş fi putut lua concediu mai mult de două săptămîni. Şi asta tot pe tăcutelea, să nu prindă careva de veste, să-i strice lui pasienţa. Aşa-mi trebuie dacă nu mi-am rezervat concediul de la vară încă din decembrie!
Azi l-am luat tare şi i-am reamintit politicos că din cauza lui n-am putut să plec în România de Crăciun anul trecut, că am fost băiat bun şi i-am lăsat lui podul de Ascension din mai şi că ar fi cazul să mai lase şi pe altul de 15 iulie şi să-şi deplaseze naibii prima săptămînă din august, că nu e singurul care vrea în vacanţă. Şi tot el s-a suparat!


* E o expresie care nu-mi aparţine. Am întîlnit-o de curînd în cartea lui T.O. Bobe, Cum mi-am petrecut vacanţa de vară.

3 comentarii:

Anonim spunea...

N-am mai auzit expresia asta: "podul". Ce inseamna de fapt? Zile libere cu ocazia unor sarbatori legale?

Si ca veni vorba de carti hazoase pe-un alt blog, vreau sa-ti zic ca m-ai inspirat sa recitesc "Ce mica-i lumea" a lui Lodge si zau daca nu ma hlizesc mai abitir ca la prima lectura. Stii probabil ca "predecesoarea" sus-numitei este "Schimb de dame" care, la rindul ei, e plina de ilar si de situatii amuzante. Mi-amintesc brusc si de alta scrisa: "Palatul chelfanelii" a lui Pascal Bruckner la care, tot asa, am ris, literalmente, cu lacrimi. Se recomanda calduros impotriva asteniilor de primavara si-a... gindurilor negre. :)

Zdrîngu spunea...

Pod e atunci cind o sarbatoare legala pica intr-o marti sau intr-o joi si mai completezi cu o luni, respectiv o vineri de concediu.
Anul trecut a fost un an sinistrat din punctul de vedere al sarbatorilor legale, pentru ca majoritatea celor din mai au picat fie simbata, fie duminica. Anul asta s-a mai ameliorat, dar nu pe deplin. La anu' o sa fie un an bun :)

Anonim spunea...

"La anu' o sa fie un an bun"
"Foaie verde lapte acru". :)

Multam de explicatie. Pare-se ca anul asta stau si eu rau cu podurile, de fapt unul singur. Insa sa ne consolam, intrucit avem, desigur, laptele acru. :)

Trimiteți un comentariu