04 aprilie 2005

Pisiceza

Cînd am ieşit la plimbare sîmbătă seara, am văzut pe stradă o pisică.
Foarte faină pisica respectivă: neagră, cu blana foarte lucioasă. Nefasta®, pe spate: vaaai, ce animal frumos, pisi. Şi dăi şi fugi dupa pisică şi pis-pis-pis. Şi ea, cotoroanţa (adică pisica), nimic, flit, nici măcar capul nu l-a întors să vadă ce-i.
Şi atunci, m-am intrebat filosofic cum se face că pisicile în ţara asta nu reacţionează sub nici o formă cînd le chemi cu pis-pis-pis, cînd ştiu foarte bine că acasă beneficiezi măcar de un moment de atenţie din partea animalului de îndată ce pronunţi apelativul? Or fi avind pisicile din Franţa o franceză a lor pisicească, alea din Anglia o englezo-pisicească, alea din Moldova, o şoldovo-pisicească, etc?

4 comentarii:

Anonim spunea...

Trebuia incercat cu "kitty kitty, viens ici le chat... viens ici je te dis... j'ai un souris pour toi..."

Anonim spunea...

Pisica xenofoba, ce sa-i faci. :) As vrea sa te ajut in nedumerirea ta lingvistica si sa-ti zic ca pisicile din *.dk reactioneaza la pis-pis, dar din pacate, in toti ani in care am trait aici, abia daca am vazut una-doua, asa, de capul lor pe strada, si erau si departe, in plus nu ma dau asa in vint dupa pisici, ergo n-am incercat nici o forma de contact. Asa ca habar n-am daca pisicile de-aici sint mai tolerante si mai cosmopolite decit alea din Franta. Danezii cica le cheama cu mis-mis. In schimb, simbata seara, facindu-mi rondul cu bicicleta pe linga un lac, am dat nas in nas cu doua vulpi. Uimirea a fost mare de ambele parti, adica eu m-am blocat, vulpile s-au blocat, ochi cit cepele, am dat-o pe tacuta si eu si ele; ele s-au furisat apoi in stufaris, eu mi-am continuat pedalarea cu o fata de: ia uite dom'le, ce chestie! :)

Anonim spunea...

io-te domle ce spreading are termenul asta de "nefasta". Aud pe tot mai multi in ultima vreme ca-l folosesc.

Cine o fi inceput domne? chchch

____
p.s. ca tot vorbim despre "nefasta", "chchch", "hehehe" si pisici, va introduc un termen nou, proaspat, inca aburind: hrhrhrhr

Asta ca sa nu fie discutii mai incolo cind o sa apara pe toate gardurile.

Anonim spunea...

(pe)troniu, departe de mine sa-ti constest dreptul de inovator in ale jargonului, totusi, vreau sa-ti zic ca eu am auzit cuvintul "nefasta" acum citiva ani, rostit de un nene de peste 60 de ani, fara legatura la internet. Ma gindesc ca poate or mai fi si altii cu limba iute si minte sprintara pe lumea asta care au avut aceeasi sclipire inovatoare. Si "hehehe"-ul..., mi se pare ca am vazut pe altcineva care-si revendica acum citiva ani (buni) dreptul de... autor. :)

In ce priveste "hrhrhrhr"-ul, tinind cont de contextul subiectului in discutie, la ce se poate folosi? E pentru vulpi sau pisici?

La "chchch" n-am nimic de comentat. :)

Trimiteți un comentariu