01 aprilie 2005

Porumbei

Primesc regulat în cutia poştală un fel de revistă a oraşului. Trecînd peste campania electorală nesimţită şi perpetuă a primarului (pre nume Kossowski) de dreapta, care ţine să scrie un editorial în fiecare număr şi care are alocat minim un fotoreportaj în care se reprezintă în diferite ipostaze, de preferinţă dînd mîna cu Sarkozy, revista aduce şi informaţii mai mult sau mai puţin utile din viaţa oraşului.
Acum ceva vreme am fost informat prin intermediul publicaţiei că primăria lansează o campanie de stîrpire a porumbeilor, în număr prea mare şi ale căror dejecţii sînt dăunatoare pentru faţadele clădirilor. Metoda aleasă era una brutală (otrăvire, parcă) şi formularea era una de genul: ştim că porumbeii sînt nişte animale simpatice, dar sînt foarte dăunatoare, de aceea trebuie de diminuat numărul lor.

Ieri am auzit la ştiri despre metoda aplicată de primăria din Montpellier, confruntată cu o problemă asemănătoare. Au construit nişte căsuţe (de fapt căsoaie, sau mai bine zis vile) pentru porumbei în parc, cu tot confortul: vine cineva şi dezinfectează periodic, papa bun, etc. Scopul este să atragă cît mai mulţi porumbei să locuiască acolo şi să-i fidelizeze, astfel încît să-şi depună ouăle tot acolo. Şi atunci intervin băieţii de la primărie şi le fură o parte din ouă. Cum operaţiunea a început de-abia pe 10 ianuarie, rămîne de văzut ce rezultate va avea acest demers inedit de planificare familială.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Hehe, deja parca vad un titlu fulminant din evenimentul zilei: "romii din Montpellier au fost expulzati din porumbarele unde locuiau ilegal si se hraneau cu oua"

Zdrîngu spunea...

"... locuiau ilegal si se hraneau cu oua" ... "contribuind astfel la curatenia orasului" :)

Trimiteți un comentariu