31 ianuarie 2006

Umbra lui Iliuţă fără mustăţi

Sînt -10 grade, e soare, nu bate deloc vîntul. Buzele ţi-au crăpat de mult, iar acum simţi gust de sînge, fir-ar el să fie de strugurel, că l-ai uitat acasă!



Moţul de la căciuliţă fîlfîie cu furie laolaltă cu mustăţile pline de promoroacă. Aerul rece îţi biciuie obrajii din cauza vitezei impresionante cu care cobori panta asta la care îţi era frică pînă să te şi uiţi acum două zile. Transformi în oameni de zăpadă nişte ameţiţi care se chinuie şi ei să coboare în plug. Eşti satisfăcut că acum nu îţi ia mai mult de 7 minute să parcurgi toată pîrtia, faţă de cele 15-20 de minute de acum două zile. Te simţi campion de super G. Eşti meseriaş.

Ce poate fi totuşi mai frustrant decît să auzi nişte pui de nazişti de cel mult 10 ani în spatele tău, strigînd nervoşi la tine achtung, achtung, iar tu te dai uşurel la o parte ca să îi vezi apoi trecînd alături cu warp 3? Ştiu eu ce e mai frustrant: să o vezi pe doamna aceea de vreo 70 de ani căreia îi tremurau mîinile pe mînerele beţelor şi cu care ai urcat împreună pe telescaun întrecîndu-te şi făcîndu-se mică în vale într-o clipită.

4 comentarii:

M spunea...

"Sînt -10 grade, e soare, nu bate deloc vîntul. Buzele ţi-au crăpat de mult, iar acum sîmţi gust de sînge, fir-ar el să fie de strugurel, că l-ai uitat acasă!"


Uite, de-aia e bine ca s-a inventat vinul fiert. Si pe deasupra te face si sa treci pe warp 6. Stiu eu cum e cind ma dau cu bitoacla dupa vreo scapare bahica de week-end si nu numai. Ii umplu pe toti colegii de trafic cu stropii din baltoace. Nici un "achtung", nici un "pas på". :)

Abia astept sa vina primavara!

Zdrîngu spunea...

Ce şliboviţ dom-le?
Poate un schnaps, ja ja! Dar şi un glühwein merge uns, chiar şi două ;)

M spunea...

Ach so...
Las', lektore edukativ, ca cu tot sakrileju'*, gløggu' ala e perfect. Te tine pe chisîoare si-ti da senzatia de invincibilitate - vezi warp 6. Mai sus de-atit pe scala promilelor te face sa nu mai nimeresti bocancu'n legatura si nici sa clapacesti aferent la el, cu maiestrie si gratie de initiat. Mai mult, in loc s-o iei la vale, risti sa cazi in lateral si sa compromiti tot warp-ul.

*ma intreb oare cind ajungem sa fim si noi de acord cu ceva; sper ca ai remarcat si apreciat ca am tacut milc la insemnarea intergrationista din motive de mina intinsa si amicitie sincera. Taman declarata. :)

Zdrîngu spunea...

Dîa, diesigur, aşa iesti. Dar cred că mai bună vodca iesti pentru frecţii locale cu uz intern.

Aparte: Oi, boje moi! Mi-au dat lacrimi la ochi (mais bon dieu, c'est l'âme russe!).

Să curgă dar gløgg-ul, şliboviţa, şnapsul, palinca şi vodca în valuri şi să ne veselim pe suave sunete de armonică.

Trimiteți un comentariu